Dusznicka Manufaktura Czekolady, stworzyła swoje flagowe dzieło – czekoladę CalaMania 70%, której formuła została opracowana i zastrzeżona we współpracy z prestiżowym laboratorium Or Noir w Paryżu.
To, co wyróżnia czekoladę CalaMania spośród innych, to nie tylko rzemieślnicze metody produkcji, ale przede wszystkim jej unikatowy, opatentowany skład. Bazą tej niezwykłej tabliczki jest starannie wyselekcjonowana mieszanka ziaren kakaowca pochodzących z dwóch egzotycznych zakątków świata: Tanzanii i Madagaskaru. Ta autorska kompozycja, zawierająca aż 70% czystego kakao, pozwoliła osiągnąć smak, którego nie da się podrobić. Ziarna z Tanzanii wnoszą do bukietu głębokie, lekko ziemiste i owocowe nuty, podczas gdy te z Madagaskaru wzbogacają go o charakterystyczną, subtelną kwasowość i cytrusowy posmak. Czekolada nie zawiera soi, która została zastąpiona słonecznikiem, nie zwiera też żadnych aromatów.


Proces tworzenia idealnej receptury był zwieńczeniem marzeń i wielomiesięcznej pracy. Dążąc do perfekcji, podjęliśmy współpracę z legendarną firmą Cacao Barry i jej elitarnym laboratorium Or Noir w Paryżu. To właśnie tam, pod okiem najlepszych na świecie specjalistów, narodziła się ostateczna formuła CalaMani. Współpraca ta zakończyła się nie tylko stworzeniem unikatowej czekolady, ale również certyfikacją i zastrzeżeniem patentu na jej recepturę. Oznacza to, że nikt inny na świecie nie może legalnie odtworzyć tej konkretnej mieszanki i profilu smakowego.


Dusznicka Manufaktura Czekolady zyskała tym samym nie tylko gwarancję najwyższej, powtarzalnej jakości, ale również pieczęć ekskluzywności. Czekolada CalaMania 70% nie jest produktem masowym. Jej wyjątkowość podkreśla również model dystrybucji – jest dostępna wyłącznie w siedzibie manufaktury w Dusznikach-Zdroju, w sklepie internetowym oraz w starannie wyselekcjonowanych, współpracujących sklepach.



Dla koneserów czekolady, CalaMania to coś więcej niż słodycz. To podróż przez intensywne smaki Afryki, zamknięta w idealnie aksamitnej tabliczce.
To także dowód na to, że prawdziwa pasja, połączona z wiedzą i dążeniem do perfekcji, może zaowocować stworzeniem produktu o światowej klasie, który narodził się w niewielkiej manufakturze na Ziemi Kłodzkiej.

